Telekom magentaKraft. Mi is pontosan és mit kaptunk tőlük?

Már volt szó a MagentaKraft-os együttműködésünkről. Erről szeretnénk most bővebb tájékoztatást adni, és elmesélni, hogy mi is ez pontosan.

Mi a Kraft?

A Kraft lényege, hogy segítse megvalósítani főleg a fiatalokban rejlő kreatív ötleteket. A segítség több részről is jön. Egyrészt az egy fizikai helyszín (,mint egy mindenes digitális műhely), másrészt edukátorok (oktatók) nyújtanak segítő jobbot. Külöböző Programok szervezik a fejlődést, melyek a mögötte álló kollégákkal is támogatnak az előrehaladásban.

De csak ennyi lenne? Nem.

A Kraft nem csak online, hanem offline is jelen van. A helyszíne Debrecenben van, ahol a fiatalok a projektjeiket az ott lévő technikai eszközpark használatával meg tudják valósítani. 

Van egy “Podcast Room”, ahol a podcastodat tudod elindítani; 

van egy “Studio kraft” szoba, ahol akár zöld háttér előtt tudsz rögzíteni videókat;

van egy “IT labor”, ahol gyors internettel (akár közel 0 pinggel) tudsz dolgozni a projekteden gyors laptopokon és számítógépeken; 

de egy “5G room” is van, ahol fejleszteni tudsz, amit éppen szeretnél.

De azoknak, akik csak ötletelni szeretnének, van egy “Workshop labor”; 

ha pedig elfáradtál a sok munkában és meginnál egy kávét, akkor ott a “Kv zone.”

Sajnos ezek jelenleg a vírus helyzet miatt nem elérhetőek, de természetesen, ha vége lesz a korlátozásoknak, lehet időpontot foglalni és használni az ott található eszközöket.

Oké, ez mind jó, de tényleg csak ennyi? Még mindig nem. 

A Krafthoz tartozik egy Discord szerver is. Ezen a szerveren lehet a sima beszélgetésen kívül projektedhez kollégákat keresni, vagy ötleteket szerezni akár más projektektől, de akár egy beszélgetést is indíthatsz, hogy mások véleményét is kamatoztathasd. Ha nincsen semmilyen projektet, akkor is érdemes csatlakozni, hiszen sok mindenről tudomást szerezhetsz.

Van egy technikai csatorna, ahol az informatika kapcsán lehet beszélgetni, de van másik, ahol a játék a téma, de a környezetvédelem, illetve a mindennapok témái is helyet kapnak itt.

Mi még májusban regisztráltunk a MagentaKraftra a Discordon. Az egyeztetések végeredménye lett hogy íráskészség fejlesztésre és WordPress használatának megtanulására kaptunk lehetőséget. Természetesen mindegyik rendkívül hasznos volt, melyek eredményét hamarosan viszontláthatják az olvasóink egy új weboldal formájában.

Mi tart vissza az előbb felsoroltaktól? Gyere és csatlakozz!!
További információk: 
MagentaKraft:
Honlap

Facebook  
Discord