Miért érdemes üzleti laptopot használni? 2.

Az előző részben felsoroltunk 6 érvet, hogy miért is érdemes laptopvásárlás előtt alaposan körbe nézni és az üzleti szériás laptopokat választani. Most ennek a felsorolásnak a folytatása következik.

Kinézet.

Az üzleti laptopok kinézete nagyrészt letisztult és elegáns. Nem tartalmaz semmilyen egyéb csicsás, nem odaillő elemet. Általában rendelkeznek billentyűzet háttérvilágítással, ami mind sötétbe való gépelést mind pedig a kinézetet erősíti.
Viszont van egy nem is gondolt tulajdonsága, ami ugyanúgy erősíti az üzleti laptopok választásának okát. Igaz nem vagyok divattervező vagy stylist, de az kijelenthetem, hogy az üzleti laptopok nagy része megállja a helyét akár egy öltöny vagy bármilyen más elegáns ruha mellet is. Ha valaki ilyet hordoz magával egy irodába vagy egy eleganciát előíró munkahelyen, kitűnhet a tömeg közül.

Bárhol használható.

Több tulajdonság miatt is használhatóak szinte bárhol az üzleti laptopok. Egyrészt a stapabírása miatt, de ezt már az előző részben bemutattam.
Másrészt a hosszú üzemidő. Az üzleti laptopok általában 5-6, de egyes típusok akár 7-8 órát is kibírnak akkumulátoros üzemidőben, természetesen felhasználástól függően. De vannak olyan laptopok, amely plusz akkumulátorokkal vagy (beépített dupla akkumulátor esetén) menet közben cserélhető teleppel rendelkeznek, így plusz még akár 2-3 órát rátehet az amúgy is hosszú üzemidőre. Természetesen minden gyártó máshogyan oldja meg az akkumulátorok felépítését.
Harmadrészt pedig 3G és 4G támogatással is rendelkezhetnek a laptopok, ezáltal nem szükséges wifi közelben lennünk, hogy internetezzünk vagy akár telefonálhassunk a 4G mobilhálózatán keresztül.

Hosszú élet.

Az hosszú élet titkát az üzleti laptopok biztosan tudják. A tartós kialakítás és strapabíró anyagok használata miatt lehet találni akár 5-15 éves modelleket is a használt piacon. Ez a tulajdonság a mostani 100 000 forint körüli laptopokról nem mondható el.

Remek ár/érték arány.

Az üzleti laptopok bevallom újonnan nem a legolcsóbb választás lehet az átlagembereknek, de ha a használt piacot nézzük, akkor van létjogosultsága a biznisz gépeknek.
Ha szeretnénk egy strapabíró laptopot és nincsen nagy teljesítmény igényünk, vagy esetleg idős rokonainkat szeretnénk megtanítani a számítógép használatára, (hamarosan erről is beszámolok) még akár 50000 Forint környékén is találhatunk olyan gépet, ami még SSD-vel is fel lehet szerelve.
Ha már erősebb laptopra van szükségünk, és mellete “vándor életmódot folytatunk”, (tehát hordozni szeretnénk a laptopot) akkor 100.000 feletti laptopok között érdemes kutakodnunk.
Viszont, ha szeretnénk egy elegáns, könnyű, sokáig üzemelő laptopot és esetlegesen nincsen vége a pénztárcánknak, akkor érdemes körül nézni a Lenovo Thinkpad x1 Carbon, Dell Latitude vagy XPS, HP Elitebook sorozatai között.

Végig értünk a felsorolt 6 tulajdonságon. De ezzel nem fejeztük be. A következő részben a teljesítmény lesz terítéken. Szót fogok ejteni a kijelzőkről is, hiszen egyes felhasználási fajtáknál ez is egy szempont.