Közös videó nézés az online tanórán, avagy watch2gether.

Az előző posztokban már nyújtottunk segítséget a Discordon keresztüli képernyő megosztásra, de videók közös megtekintésére még nem kínáltunk megoldást, egészen idáig. 
A Watch2gether egy olyan ingyenesen használható weboldal, ahol egy szoba létrehozásával lehet ismerőseinkkel, barátainkkal együtt, egy időben videókat nézni, bizonyos weboldalakat böngészni. Ebből kifolyólag van egy hatalmas előnye: olyan személyek is betekintést nyerhetnek bizonyos tartalmakba, akik az adott weboldalon regisztrált fiókkal nem rendelkeznek.

De hogy is működik ez? 

Legelőször egy fiókot kell létrehoznunk magunknak. Ezt egy egyszerű regisztrációval elvégezhetjük, ahol nagyon fontos, hogy az e-mailben igazoljuk vissza a szándékunkat. 

Miután bejelentkeztünk, a plusz gombra kattintva tudunk létrehozni szobákat.

Alapból elindul egy Youtube-os videó, nekem éppen egy cicás. 

Videókat a felső keresősávval tudunk hozzáadni. A kis lefele mutató nyíl segítségével lehet választani felsorolt felületek (weboldalak) közül, melyek tartalmát megosztjuk (pl: egy videót), és közösen böngésszük az adott oldalt vagy játszunk le multimédiás tartalmat. Nagyon sok online felület áll rendelkezésre a kínálatban, ezáltal mindenki számára elérhető minden videó megnézése vagy különböző média tartalmak fogyasztása.

Ismerőseinket az alsó sávban található kis emberkére kattintva tudjuk meghívni egy linken keresztül, de a hivatkozást megoszthatjuk velük azonnal a kiválasztható felületeken is (pl: Google Tanterem).  

Gyakorlatilag ennyi kell ahhoz, hogy működjön a közös videónézés. Viszont vannak még nagyon jó funkciói: ilyen pl: a mikrofon és a webkamera használata, az élő chat. 
A webkamerát a kis emberke alatt található kamera ikonnal kapcsolhatjuk be. 
Ha szeretnénk, akkor ki tudjuk tenni nagyobb ablakba a képünket, sőt, a lejátszandó videó helyére is kitehetjük.

Amennyiben nem élő szóval szeretnénk kommunikálni, abban az esetben a képernyő jobb sarkában van lehetőségünk szövegesen üzenetet küldeni. 

A Watch2gether akár egy nagyon jó esti program is lehet (társas vagy csoportos videózás-filmnézés), de az online oktatás része lehet a jelenlegi helyzetben, hiszen személyes találkozás nélkül lehet beszélgetni és videót nézni közösen, egy időben.