„Kellő motivációval bármit el lehet érni igazándiból” – Interjú Virág Péter személyi edzővel.

Az elmúlt napok ízelítői után a tegnap megjelent a teljes interjúnk Virág Péter személyi edzővel.
A “kompetens vagyok” sorozatunkon belül kérdeztük őt a személyi edzős múltjáról, hogy szerinte egy fiatal hogyan kezdje el ezt a szakmát.

Hogyan kezdődött?

Petivel a Soproni Best Fitness edzőteremben találkoztunk, ahol a kanapén beszélgetve kérdeztem szakmai múltjáról:


Személyi edzéssel 2018 februárja óta foglalkozom. Akkor még ilyen kis gyerekcipőben indult ez az egész történet. Elkezdtem egy előző edzőterembe tevékenykedni, mint recepciós és ott qvázi mint teremedző kezdtem el dolgozni, volt 1-2 vendégem heti szinten és szép lassan elkezdte ez kiforrni igazából. 


Terjed egy mondás, miszerint: “az az igazi szakmeber, aki a képzettségén kívül minden máshoz is ért.” Mint kiderült, ez Petiben is fellelhető:


Az eredeti szakmám Faipari technikus. Ezt a Handler Nándor akkor még szakközép iskolában végeztem el.
Sokat nem dolgoztam a szakmában, mert nem érzetem magaménak, mely ettől függetlenül nagyon szép szakma, de én inkább mindig a sport irányába húzódtam. Maximum 1 éves történet lehetett, amit én ebben töltöttem, de ezután már egyre jobban kezdett kiteljesedni ez a sport edzői szakma.   

Fiatalok lehetősége!

Arra is kiváncsi voltam, hogy egy fiatal, aki elhatározza magát a személyi edző szakma mellett, vajon milyen módon tud elindulni, mit kell tennie.


Kezdje el a szabadidejét teljesen erre fordítani, magára az edzésre, a lexikális tudás megszerzésére. Ne legyen lusta utánajárni a dolgoknak, később erre majd tud építkezni. Sokkal több embere lesz ezáltal, mert nem csak fizikálisan lesz egy hiteles ember, nem csak „ránézésre”, hanem amikor megszólal, beszél a gyakorlatokról, ahogy átadja a tudást, az ehhez kell. Sok tanulással mindezt el lehet érni.
Ha már megvan az alapismeret, akkor szimplán felmegy az internetre, beírja, hogy “edzőképzés”, és máris talál a környezetében 5-6 iskolát. Onnantól már csak felveszi a kapcsolatot az iskolavezetéssel, és ezzel sínen van ez a dolog. Most beszélhetünk online vagy rendes iskolai képzésről, amikor beülsz az iskolapadba. Szerintem az Online képzések is olyan szinten vannak, hogy maximálisan meg tudsz szerezni egy alaptudást, illetve ugyan olyan államilag elfogadott képzés kerül a kezedbe.


A videó további részében kértem Petit, hogy mutassa be az edzőtermet, illetve, hogy segítsen nekem edzeni, mutassunk be pár gyakolatot.


A forgatáson Kóbor Péter a Photoshopron főszerkesztője fényképezett, akiknek a képei itt elérhetőek: